ب) نفوذ لابی یهود در اتاق های فکر………………………………………………………………………………………. ۱۳۱
ج) نفوذ لابی یهود در محافل علمی و دانشگاهی…………………………………………………………………………… ۱۳۳
نتیجه گیری ……………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۷
منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………………………….. ۱۴۵
کلیات پژوهش
بیان مسئله
ایالات متحده از جمله کشورهایی است که اساس شکل گیری آن را مهاجرت گروه های قومی، مذهبی و نژادی شکل داده است. یکی از اقلیت های قومی- مذهبی در ایالات متحده یهودیان می باشند. ایالات متحده با دارا بودن حدود ۵/۶ میلیون یهودی، بزرگترین تجمع یهودیان در دنیا پس از رژیم صهیونیستی می باشد. عمده جمعیت یهودی ایالات متحده در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم از اروپای شرقی وارد این کشور شده اند. از جمله مهمترین دلایل مهاجرتی یهودیان به ایالات متحده را می توان به وجود جریان یهود ستیزی در اروپا، آزار و اذیت مذهبی، قوانین محدودکننده، تنگناهای اقتصادی و شکست جنبش هایی که یهودیان از آنها پشتیبانی می کردند اشاره کرد. آنها به آمریکا به سان پادزهر این بیماریها و محمل فرصت های اقتصادی، اجتماعی نگاه می کردند.
در رابطه با نقش و نفوذ یهودیان در جامعه و فرهنگ ایالات متحده، باید گفت که یهودیان و اندیشه های یهودیت از همان آغاز شکل گیری و حیات ایالات متحده حتی پیش از اینکه اولین مهاجران یهودی وارد ایالات متحده شوند در جامعه و فرهنگ ایالات متحده ایفای نقش کرده است. نمی توان از تاثیری که اندیشه های یهودیت بر شکل گیری جریاناتی همچون، پروتستانتیسم و پیوریتانیسم غافل شد. در واقع این پیوریتانها بودند که با اعتقادات بر گرفته از تورات اساس ایالات متحده را بنا نهادند. با شکل گیری صهیونیسم سیاسی در اواخر قرن نوزدهم در اروپا، یهودیان ایالات متحده اقدام به شکل دادن تشکیلات یهودی و صهیونیستی کردند، و در راستای حمایت از آرمان صهیونیسم، امکانات خویش را بسیج کردند. نقش و نفوذ یهودیان در عرصه جامعه و فرهنگ ایالات متحده با تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ به گونه ای قابل توجه افزایش پیدا کرده است. در نتیجه فعالیت تشکل های یهودی و صهیونیستی، سیاست خارجی آمریکا به شدت از امنیت و منافع اسرائیل تاثیر پذیرفته است. در این پژوهش ما به دنبال بررسی این مسئله هستیم که بهودیان به عنوان یک اقلیت قومی و مذهبی، در شکل گیری جامعه و فرهنگ ایالات متحده تا چه حد موثر بوده اند، و مهمترین حوزه های نفوذ یهودیان در ایالات متحده کدامند.
اهمیت و ضرورت پژوهش:
از آنجا که ایالات متحده آمریکا، یکی از مهمترین کشورهای تاثیر گذار در عرصه بین المللی می باشد؛ و سیاست خارجی این کشور، بخصوص بعد خاورمیانهای آن، غالب کشورهای مسلمان منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین از آنجا که یهودیان یکی از مهمترین نیروهای تاثیر گذار و شکل دهنده سیاست خارجی این کشور، محسوب می شوند و سیاست خاورمیانه ای آمریکا به شدت متاثر از نقش و نفوذ یهودیان صهیونیست می باشد، بنابراین بررسی چرایی و چگونگی پدیده نقش و نفوذ یهودیان در زندگی سیاسی – اجتماعی ایالات متحده آمریکا در چارچوب یک اسلوب علمی و کارشناسانه ضرورت پیدا می کند.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
پرسش ها و فرضیه های پژوهش:
پرسش اصلی:
یهودیان در شکل گیری جامعه و فرهنگ ایالات متحده امریکا تا چه حد موثر بوده اند؟
فرضیه اصلی:
مراکز و لابی یهودیان در طول تاریخ امریکا، از آغاز تا امروز نقش تعیین کننده ای را در تحولات سیاسی و اجتماعی و به طور کلی جامعه و فرهنگ ایالات متحده آمریکا ایفا کرده اند.
پرسش های فرعی:
یهودیان از چه زمانی و چگونه در جامعه و فرهنگ ایالات متحده امریکا ایفای نقش کرده اند؟
شکل گیری روابط ویژه بین ایالات متحده و اسرائیل متاثر از چیست؟
ابزارهای لابی یهود، برای تاثیر گذاری بر جامعه و فرهنگ آمریکا کدامند؟
فرضیه رقیب:
یهودیان یک اقلیت قومی- مذهبی را در ایالات متحده تشکیل می دهند که نقش و نفوذی همانند سایر اقلیت های قومی- مذهبی را در این کشور ایفا می کنند
متغیرهای پژوهش:
متغیر مستقل: لابی و مراکز یهودیان در ایالات متحده آمریکا (x)
متغیر وابسته: جامعه و فرهنگ ایالات متحده آمریکا (Y)
متغیر کنترل: ماهیت روابط آمریکا و اسرائیل (Z)
(z)
(x)
(Y)
شاخص: برای سنجش میزان تاثیرگذاری لابی و مراکز یهودیان در آمریکا بر جامعه و فرهنگ این کشور از شاخص های تعیین کننده، تحولات سیاسی و اجتماعی استفاده می شود.
روش پژوهش :
روش گردآوری و تحلیل داده ها، روش تحلیل رویدادها است؛ و از منابع موجود در کتابخانهها و شبکه جهانی اطلاعات (اینترنت) استفاده شده است.
اهداف پژوهش:
هدف ما در این پژوهش بررسی نقش و نفوذ یهودیان در ساختار سیاسی آمریکا (کنگره، کاخ سفید و نهادهای شکل دهنده سیاست خارجی آمریکا)، مراکز فرهنگی همچون رسانه های گروهی (مطبوعات، رادیو، تلویزیون، سینما و…) و محافل