۲
۱۳۸۵
****
کارشناسان
۲۴
۳
۰
۳
۱۳۹۰
****
آراز علی
۲۰
۲
۰
۲
ماخذ: سازمان آتشنشانی شهر اردبیل
با توجه به اینکه ایستگاه های شماره ۱و۲در بافت مرکزی وایستگاه های ۳،۴و۵ در حاشیه شهر اردبیل قرارگرفته است وسه ایستگاه دیگر در حال احداث می باشد که در حاشیه شهر قرار گرفته است واین نشان از توسعه فیزیکی بیش از حد حاشیه نشینی در شهر اردبیل را نشان می دهد و این در حالی است که بافت مرکزی در همان اندازه ۳۰،۴۰سال قبل قرار گرفته است. ونیازی به احداث ایستگاه های آتشنشانی بیشتر وجود ندارد.
۴-۳-۳- جمع اوری زباله یا پسماند شهری
در این بخش به بررسی میزان خدمات جمع اوری زباله یا پسماند شهری در شهر اردبیل می پردازیم ومیزان امکانات ووسایل خدماتی ونیروی انسانی که در این ۴دوره مورد بررسی قرار می گیرد. قبل از هر کاری به تعریف زباله یا پسماند می پردازیم: پسماند یا زباله به مواد جامد، مایع و گاز( غیر از فاضلاب) گفته می شود که بطور مستقیم یا غیر مستقیم حاصل فعالیت انسان بوده و از نظر تولید کنــنده زاید تلقی می گردد.
زباله ها به پنج گروه تقسیم می شوند:
۱ – پسماندهای عادی: به پسماندهایی گفته می شود که به صورت معمول از فعالیت های روزمره انسان ها در شهرها، روستاها و خارج از آْنها تولید می شود. از قبیل زباله های خانگی و نخاله های ساختمانی.
۲- پسماندهای پزشکی: به کلیه پسماندهای عفونی و زیان آور ناشی از بیمارستانها، مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاههای تخصصی طبی و سایر مراکز مشابه گفته می شود. ۳- پسماندهای ویژه: به کلیه پسماندهایی گفته می شود که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمی بودن، بیماری زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن به مراقبت ویژه نیاز داشته باشد.
۴- پسماندهای کشاورزی: به پسماندهای ناشی از فعالیت های تولیدی در بخش کشاورزی گفته می شود از قبیل فضولات، لاشه حیوانات، محصولات کشاورزی فاسد یا غیر قابل مصرف.
۵-پسماندهای صنعتی: به کلیه پسماندهای ناشی از فعالیت های صنعتی و معدنی، پسماندهای پالایشگاهی، صنایع گاز، نفت و پتروشیمی و نیروگاهی و امثال آن گفته می شود از قبیل براده ها، سرریزها و لجن های صنعتی.
زباله های شهری:
زایدات غذایی به قسمت فسادپذیر زباله که معمولاً از زایدات گیاهی، تهیه و طبخ و یا انبار کردن مواد غذایی به دست میآید، اطلاق میشود. کمّیت پس مانده های غذایی در طول سال متغیر بوده و در ماه های تابستان، که مصرف میوه و سبزی بیشتر است، به حداکثر میرسد. پس مانده های غذایی مهمترین قسمت زباله است، چرا که از یک سو به دلیل تخمیر و فساد سریع، بوهای نامطبوع تولید کرده و محل مناسبی برای رشد و تکثیر مگس و سایر حشرات و جوندگان است و از سوی دیگر به دلیل قابلیت تهیه کود از آن (کمپوست) حائز اهمیت است. قابل ذکر است که میزان پس مانده های فسادپذیر در زباله های شهری ایران بین ۳۵ تا ۷۶ درصد گزارش شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
با توجه به گزارش معاونت خدمات شهری اردبیل ضمن تأکید بر رعایت ساعات برداشت زباله (۹ شب الی ۶ صبح) از شهروندان خواست در جهت پرهیز از دوباره کاری و همچنین کاهش هزینه های جمع آوری و حمل زباله همکاری لازم را در خصوص تحویل به موقع زباله معمول دارند و چنانچه به هر دلیلی در ساعات تعیین شده شب موفق به تحویل زباله های خود نشده اند، زباله ها را پس از قرار دادن در کیسههای مخصوص در مخازن زباله قرار داده و از گذاشتن آن در سر کوچه ها، معابر عمومی، داخل جوب ها و خارج از مخازن خودداری نمایند.
بعد از جمع اوری زباله انها را به محل تفکییک زباله که در ۵کیلومتری جاده قدیم اردبیل به مشگین است انتقال می دهند وبعد از تفکییک به محل دفن زباله حمل می گردد که مشکل در رابطه با محل دفن زباله جاده دسترسی که در ۳۵ کیلومتری جاده اردبیل به مشگین شهر است که به دلایل عدم اسفالته بودن باعث خسارت فراوانی به خودرو ها گشته وباعث ائتلاف وقت زیادی می گردد. که علت ان را می توان عدم توسعه شهر در شمال شهر به علت وجود مناطق کوهستانی دانست.که بالبع در نحوه خدمات رسانی هم تاثیر داشته است.
جدول ۴-۶- اطلاعات مربوط به جمع اوری زباله در سطح شهراردبیل
سال
جمعیت
سرانه تولید زباله هر نفر برحسب (گرم)
میزان تولید سالانه زباله برحسب (تن)
تعداد نیروی انسانی جهت جمع اوری زباله در سطح شهر
تعداد ماشین الات جهت جمع اوری زباله در سطح شهر
مکانیزه
غیر مکانیزه
۱۳۶۵
۲۱۸۹۶۷